Pagina principalã > Știri
 
06 iul. 2009
 
La data de 18 iunie 2009 a avut loc prima sesiune a Comitetului de Evaluare a Aplicaţiilor în cadrul programului Transylvania Authentica, unde membrii specialişti au selectat produsele şi serviciile eligibile pentru utilizarea mărcii înregistrate Transylvania Authentica.
 

În prima rundă au aplicat în total 15 întrprinzători mici, dintre care 14 din Ţinutul Secuiesc, şi un aplicant din Maramureş. În categoria Produse meşteşugăreşti s-au înregistrat 7 aplicanţi, în categoria Alimente 4 aplicanţi, în categoria Cazare/Masă 3 aplicanţi, iar în categoria Produse turistice 1 aplicant.

Decizia Comitetului de Evaluare a Aplicaţiilor s-a bazat pe sistemele de eligibilitate ale celor patru categorii şi pe raportul inspecţiei locale individuale. Aspectele principale care s-au luat în considerare la evaluarea aplicaţiilor au fost după cum urmează:

- caracter local,

- autenticitate,

- tradiţionalitate,

- calitate,

- naturaleţe,

- caracter ecologic,

- caracter specific.

Dreptul de utilizare a mărcii înregistrate s-a acordat pe trei ani, pe durata căruia produsele şi serviciile certificate vor fi reevaluate de mai multe ori, pentru a asigura calitatea superioară a acestora.

 
 
 




 
  •  DirectWeb © 2011
DirectWeb Webdesign Printdesign