Fõoldal > Hírek
 
2008 szept. 28
 
A Kolozs megyei Tordán, a 2008-as Turda Fest fesztivál keretén belül útjára indítottuk a Transylvania Authentica programot, a csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány és az angliai The Prince’s Charities Alapítvány közös kezdeményezését.
 

A Transylvania Authentica program Erdély gazdag mezőgazdasági kultúrájának, hagyományos vendéglátóiparának és konyhájának, valamint sajátos kézműves termékeinek fennmaradását kívánja támogatni a vidék kistermelői és kézművesei közötti kapcsolatok kialakítása és megerősítése által.

A cél elérése érdekében a Polgár-Társ Alapítvány bejegyeztette a Román Találmányi és Védjegy Hivatalnál a Transylvania Authentica márkanevet és négy ágazatra kidolgozott egy minősítési mutatórendszert, amely alapján képzett szakemberek minősítik a termékeket vagy szolgáltatásokat, majd egy ugyancsak szakemberekből álló Bíráló Bizottság dönt a pályázó termék vagy szolgáltatás védjegyhasználati jogosultságáról.

Jelen pályázati eljárásban a pályázók által fizetendő összeg nagysága termékcsoportonként 100 Euro (A Román Nemzeti Bank napi hivatalos árfolyama szerint), amely fedezi a pályázó termék / szolgáltatás minősítési díját, valamint a Transylvania Authentica védjegy használati díját az első három évre.

A Transylvania Authentica védjegyhasználati jogának megpályázására a Nevezési lapot postán, két példányban (530120, Csíkszereda, Puskaporos utca 13), vagy elektronikus formában (ta@repf.ro) kérjük beküldeni a Polgár-Társ Alapítvány részére. 

 

Jelen pályázati kiírás folyamatos.

 
 
 
 
  •  DirectWeb © 2011
DirectWeb Webdesign Printdesign