Fõoldal > Hírek
 
2009 júl. 06
 
2009. június 18-án került sor a Translyvania Authentica program Bíráló Bizottságának első ülésére, amely keretén belül a bizottság tagjai eldöntötték, hogy a 15 kistermelő, -vállalkozó által pályáztatott termékek és szolgáltatások közül melyek alkalmasak a Transylvania Authentica védjegy használatára.
 

A Transylvania Authentica védjegy használatára pályázó kisvállalkozók közül 14 Székelyföldön és 1 Máramarosban bejegyzett jogi személy. Kézműves termékek kategóriában 7 pályázót iktattak, Élelmiszer kategóriában négyen jelentkeztek, 3 turisztikai egység az Elszállásolás/Vendéglátás kategórában szeretné használni a márkanevet, valamint 1 pályázó Élményszolgáltatását szeretne levédetni a Transylvania Authentica márkanévvel.

A Bíráló Bizottság döntésének alapja az ágazatok jól meghatározott feltételrendszere és egy egyéni helyszíni femérés jelentése volt. A döntés során hét szempontot vettek figylembe a Bizottság szakemberei:

- helyhez való kötöttség,

- hitelesség,

- hagyományosság,

- minőség,

- természetesség,

- környzetbarát előállítási mód,

- sajátosság.

A védjegyhasználati jog időtartama három év, amely időszak alatt többször is felülvizsgálják a védjegyet használó termékeket és szolgáltatásokat a magas szintű minőség megtartásának érdekében.

 
 
 




 
  •  DirectWeb © 2011
DirectWeb Webdesign Printdesign