Fõoldal > Hírek
 
2010 jún. 30
 
2010. július 2-4 között Verőcén, a Csattogó völgyben, az Erdélyország az én hazám fesztiválon mutathatták be külföldön első alkalommal a minősített Transylvania Authentica portékájukat a termelők.
 

A kiállítók között jelen volt Vitos László, aki a csíki fazekasság tradíciójának szellemében dolgozza fel a hagyományos formákat. A fazekasság fortélyait is bemutatta, korongozást is csodálhattak az érdeklődők.

A vásárstandokon jelen volt:
• Gáll Erzsébet és Páll Etelka standja – ahol házi recept szerint készített dzsemeket, szörpöket és növényi festékekkel színezett festékeseket találhattak a vásárlók;
• Simó Júlia standja – ahol természetes alapanyagú kelmékből az erdélyi nemesi, polgári és népi viseleteket, stilizált szőtteseket, valamint eredeti népviseleteket, és lakásdekorációs textíliákat vásárolhattak az érdeklődők;
• Jancsó Tamás standja – ahol fából kézi megmunkálással készített faedényeket kínált a kézműves;
• Pápai Ferenc standja – ahol nádból készült használati és dekorációs tárgyakat ajánlottak.

Mesterség bemutatót tartott Kiss László, aki a nád fonásának fortélyait tanította az érdeklődőknek, Páll Etelka pedig a helyben begyűjtött növényekből készített festékkel festett gyapjúfonalat.

A résztvevők további vásárokon is tervezik közös kiállításukat, az eredetien erdélyi és hagyományos módon készített termékek bemutatását.

 
 
 




 
  •  DirectWeb © 2011
DirectWeb Webdesign Printdesign