Fõoldal > Hírek
 
2009 szept. 20
 
2009. szeptember 25-27 között ismét megrendezésre került a Torda Fest nevű rendezvény. A hagyományostól eltérően az ötödik fesztiválra Kolozsváron került sor.
 

A Torda Fest egy agrárfesztivál, amely az Aranyos vidék közösségeinek hagyományain alapszik, célja a fenntartható jövő lehetőségeinek népszerűsítése.
Ezen a rendezvényen első alkalommal kerültek bemutatásra a minősített Transylvania Authentica termékek. A termékek igényes kivitelezése, egyedisége, továbbá a standok egységes és egymás mellett való megjelenése nagy figyelmet és érdeklődést keltett úgy a látogatók, mint a szervezők körében.
A kiállítók között jelen volt Gáll Erzsébet, aki házi recept szerint készített dzsemeket, szörpöket ajánlott a vásárlóknak; Páll Etelka, aki növényi festékekkel színezett festékesekkel ragadta meg az érdeklődők figyelmét; Simó Júlia, aki természetes alapanyagú kelmékből az erdélyi nemesi, polgári és népi viseleteket, stilizált szőtteseket, valamint eredeti népviseleteket, és lakásdekorációs textíliákat mutatott be és Jancsó Tamás, aki fából kézi megmunkálással készített faedényeket kínált.
Az eseményen résztvevő, a világ bármely pontjából érkező kiállítók, látogatók számára a Torda Fest egy pozitív élményt, új erőkkel való feltöltődést jelentett, valamint örömet, hogy az erdélyi falvakban a hagyományok és szokások a XXI. században is élnek.

 
 
 




 
  •  DirectWeb © 2011
DirectWeb Webdesign Printdesign