Fõoldal > Hírek
 
2014 jan. 30
 
A Transylvania Authentica program Erdély gazdag mezőgazdasági kultúrájának, hagyományos vendéglátóiparának és konyhájának, valamint sajátos kézműves termékeinek fennmaradását kívánja támogatni a vidék kistermelői és kézművesei közötti kapcsolatok kialakítása és megerősítése által.
 

A cél elérése érdekében a Polgár-Társ Alapítvány bejegyeztette a Román Találmányi és Védjegy Hivatalnál a Transylvania Authentica védjegyet és négy ágazatra kidolgozott egy minősítési kritériumrendszert, amely alapján minősítik a termékeket és szolgáltatásokat, majd egy szakemberekből álló Bíráló Bizottság dönt a pályázó termék vagy szolgáltatás védjegyhasználati jogosultságáról.

Napjainkig a védjegyhasználati jog elnyerésére pályázó termelő/szolgáltató közül összesen 27 pályázó nyerte el az említett jogot, így összesen több mint 700 termék és szolgáltatás viseli a Transylvania Authentica védjegyet (http://transylvania-authentica.ro/html/lap/hu/tagok).

A Transylvania Authentica védjegyhasználati jogának megpályázására a honlapunkon letölthető Nevezési lapot kitöltve és a működési engedély másolatát postán (530120, Csíkszereda, Puskaporos utca, 13. szám), vagy elektronikus formában (enikob@repf.ro) kérjük beküldeni a Polgár-Társ Alapítvány részére. A jelentkezési lapok fogadása folyamatos, nincs határidőhöz kötve. A 2014-es elbíráláson azok a pályázók vesznek részt, akik 2014. március 15-ig küldik be jelentkezésüket.

A védjegyhasználati jog elnyerésére Erdélyben bejegyzett és működési engedéllyel rendelkező termelők és szolgáltatók pályázhatnak.

Jelen terméktanúsítási eljárásban a pályázók által fizetendő összeg 100 Euro (A Román Nemzeti Bank napi hivatalos árfolyama szerint), amely fedezi a pályázó termék/szolgáltatás minősítési díját, valamint a Transylvania Authentica védjegy használati díját az első három évre.

A védjegy fontos a termelőknek/szolgáltatóknak, mert:

  • a termelő piaci ismertségének növeléséhez hatékony eszköz,
  • a telített piacon a specialitásokra, különleges minőségre felhívja a figyelmet és ezzel növeli a keresletet a védjeggyel ellátott termékek/szolgáltatások iránt,
  • kiválóan alkalmas mind a hagyományos, mind a legújabb médián keresztül történő reklámozásra.
 
 
 




 
  •  DirectWeb © 2011
DirectWeb Webdesign Printdesign