Pagina principală > Știri
 
06 iul. 2009
 
La data de 18 iunie 2009 a avut loc prima sesiune a Comitetului de Evaluare a Aplicațiilor în cadrul programului Transylvania Authentica, unde membrii specialiști au selectat produsele și serviciile eligibile pentru utilizarea mărcii înregistrate Transylvania Authentica.
 

În prima rundă au aplicat în total 15 întrprinzători mici, dintre care 14 din Ținutul Secuiesc, și un aplicant din Maramureș. În categoria Produse meșteșugărești s-au înregistrat 7 aplicanți, în categoria Alimente 4 aplicanți, în categoria Cazare/Masă 3 aplicanți, iar în categoria Produse turistice 1 aplicant.

Decizia Comitetului de Evaluare a Aplicațiilor s-a bazat pe sistemele de eligibilitate ale celor patru categorii și pe raportul inspecției locale individuale. Aspectele principale care s-au luat în considerare la evaluarea aplicațiilor au fost după cum urmează:

- caracter local,

- autenticitate,

- tradiționalitate,

- calitate,

- naturalețe,

- caracter ecologic,

- caracter specific.

Dreptul de utilizare a mărcii înregistrate s-a acordat pe trei ani, pe durata căruia produsele și serviciile certificate vor fi reevaluate de mai multe ori, pentru a asigura calitatea superioară a acestora.

 
 
 
 
  •  DirectWeb © 2011
DirectWeb Webdesign Printdesign