Pagina principală > Știri
 
20 sept. 2009
 
În perioada 25-27 septembrie 2009, în incinta Complexului EXPO TRANSILVANIA din Cluj Napoca s-a desfășurat cea de-a cincea ediție a Festivalului TURDAFEST, eveniment organizat sub patronajul Prințului Charles și al Principesei Margareta.
 

Turda Fest este un festival agrar, care onorează tradițiile Comunității Urbane Arieș, promovând opțiuni pentru un viitor sustenabil.

La acest eveniment produsele certificate Transylvania Authentica au fost prezentate pentru prima dată consumatorilor. Calitatea superioară, autenticitatea produselor precum și imaginea uniformă și așezarea laolaltă a standurilor a stârnit atât interesul vizitatorilor cât și al organizatorilor.

Programul Transylvania Authentica a fost reprezentat de Gáll Erzsébet cu gemuri, siropuri și compoturi de fructe preparate după rețete de casă,
de Páll Etelka, cu covoare tradiționale de lână vopsită cu plante, Simó Júlia cu porturi și vestimentație nobiliară, burgheză și țărănească, porturi populare tradiționale - autentice, decorațiuni interioare confecționate din materiale naturale și Jancsó Tamás cu vase de lemn.

Pentru cei veniți la TURDA FEST din orice colț al lumii fie ca expozant, participant sau simplu spectator, clipele petrecute aici au reprezentat o încărcare cu o forță nouă, pozitivă și o bucurie în fața faptului că – totuși – obiceiurile și tradițiile din Transilvania s-au păstrat la sate chiar și în secolul 21.

 
 
 
 
  •  DirectWeb © 2011
DirectWeb Webdesign Printdesign