Pagina principală > Știri
 
30 iun. 2010
 
Produsele certificate Transylvania Authentica au fost prezentate pentru prima dată în afara granițelor în perioada 2-4 iulie 2010, la Verőce (Ungaria), la festivalul „Erdélyország az én hazám”.
 

Dl. Vitos László, care își decorează produsele ceramice cu motive și forme specifice regiunii Ciucului, s-a prezentat ca expozant.

De asemenea, programul Transylvania Authentica a fost reprezentat de D-na Gáll Erzsébet cu gemuri, siropuri și compoturi de fructe preparate după rețete de casă, de D-na Páll Etelka, cu covoare tradiționale de lână vopsite cu extract de plante, D-na Simó Júlia cu porturi și vestimentație nobiliară, burgheză și țărănească, porturi populare tradiționale - autentice, decorațiuni interioare confecționate din materiale naturale, Dl. Jancsó Tamás cu vase de lemn și Dl. Pápai Ferenc cu produse decorative și de uz casnic din papură.
S-au ținut prezentări de meșteșuguri de către Dl. Kiss László, care a împărtășit tainele împletitului papurii și D-na Páll Etelka, care a prezentat modalitățile de vopsire a lânii cu extracte din plante.

Participanții doresc să se prezinte împreună și la alte expoziții, prezentând produsele certificate Transylvania Authentica.

 
 
 
 
  •  DirectWeb © 2011
DirectWeb Webdesign Printdesign